Magunkról – Jin Mami és Jang Mami

Jin Mami

Illés Györgyi

Színész, színészpedagógus, egyetemi oktató, a Színház-és Filmművészeti egyetem és a Zeneakadémia művészi beszéd tanára volt, ma a Beszédcentrum tulajdonosa és ügyvezetője, Life coach.

1990-ben végzett színművészként, Szinetár Miklós osztályában. A budapesti Katona József Színházban húsz évet játszott, rendezett, közben tizenhat éven át művészi beszédet oktatott a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem több tanszékén. Jelenleg is több egyetem vendégtanára, óraadó oktatója. 2007-ben doktorált, munkájában a Színház-és Filmművészeti Egyetem beszédoktatásának teljes megújítására tett javaslatot, alkotott új módszert és tankönyvet.
2010-ben alapította saját cégét, a Beszédcentrumot, ahol a színészeknek kidolgozott metódusával vezetőket oktat. Előadóként és tanárként is hiteles, nem hétköznapi módszerével, több, mint százötven művészt, és közel négyszáz civil foglalkozású vezetőt indított el az oldott, stresszmentes kommunikáció útján. A személyi tréningek mellett tevékenységei közé tartoznak a csoportos beszédtechnikai és retorikai tréningek, valamint a saját metodikán alapuló, kommunikációs és önismereti témákat érintő kreatív programok is.
Csányi Zitával 2017 óta dolgozik együtt a TaoMamik Projekt© megalkotásán.

Könyvei:
Beszéd 1. (Escript kiadó, 2005)
Beszéd utca (Naphegy kiadó, 2010)
Kezdők és hadarók (Beszédcentrum kiadó, 2018)
Színpadi beszéd (Beszédcentrum kiadó, 2019)

Jang MamiCsányi Zita 

Tajcsi, csikung oktató, buddhista tanító. Azon kevesek egyike, akik a belső harcművészetet annak filozófiai teljességében és meditációs technikák gyakorlásával együtt oktatja.
1989-ben végzett magyar-népművelés szakon, volt lapszemléző, ifjúsági referens, magyartanár, családgondozó és fejlesztő nevelési tanácsadóban, majd 25 éven át szinkrondramaturg. Számtalan rajz- és játék- és dokumentumfilm magyar változatának létrehozásában vett részt.
Harcművészetekkel gyerekkora óta foglalkozik, azóta vallja legfontosabb útmutatójának első mestere, Hanshi Adámy István tanítását: Amit tudunk, azt kötelességünk továbbadni.
Taijiquan jiaolian (tajcsitanár), és a taijiquant gyakorló buddhistaként, buddhista tanítóként tanítja jelenlegi mestere, Shifu Duan Zhi Chao rendszerében. Nagy figyelmet fordít arra, hogy test, lélek és szellem egységben és egységgé fejlődjön a gyakorlás során. Mind csoportos, mind egyéni óráin a hangsúlyt, a minél tökéletesebb technika elsajátítása mellett arra helyezi, hogy a tanítványaiban kialakuljon a szeretetteljes önmagukra figyelés. Ennek érdekében a taijiquan és a qigong oktatásba olyan meditációs technikákat integrált, melyek elsajátítása megnyitják az utat a komoly önismeret felé.
Illés Györgyivel 2017 óta dolgozik együtt a TaoMamik Projekt© megalkotásán.  

Iratkozz fel a TaoMamik hírlevelére, és ne maradj le a Mamik újdonságairól:

A gombok segítségével megoszthatod barátaiddal