Magunkról – Jin Mami és Jang Mami

Jin Mami

Illés Györgyi

Színész, színészpedagógus, egyetemi oktató, a Színház-és Filmművészeti egyetem és a Zeneakadémia művészi beszéd tanára volt, ma a Beszédcentrum tulajdonosa és ügyvezetője.

1990-ben végzett színművészként, Szinetár Miklós osztályában. A budapesti Katona József Színházban húsz évet játszott, rendezett, közben tizenhat éven át művészi beszédet oktatott a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem több tanszékén. Jelenleg is több egyetem vendégtanára, óraadó oktatója. 2007-ben doktorált, munkájában a Színház-és Filmművészeti Egyetem beszédoktatásának teljes megújítására tett javaslatot, alkotott új módszert és tankönyvet.
2010-ben alapította saját cégét, a Beszédcentrumot, ahol a színészeknek kidolgozott metódusával vezetőket oktat. Előadóként és tanárként is hiteles, nem hétköznapi módszerével, több, mint százötven művészt, és közel négyszáz civil foglalkozású vezetőt indított el az oldott, stresszmentes kommunikáció útján. A személyi tréningek mellett tevékenységei közé tartoznak a csoportos beszédtechnikai és retorikai tréningek, valamint a saját metodikán alapuló, kommunikációs és önismereti témákat érintő kreatív programok is.
Csányi Zitával 2017 óta dolgozik együtt a TaoMamik Projekt© megalkotásán.

Könyvei:
Beszéd 1. (Escript kiadó, 2005)
Beszéd utca (Naphegy kiadó, 2010)
Kezdők és hadarók (Beszédcentrum kiadó, 2018)

Jang MamiCsányi Zita 

Tajcsi, csikung oktató, buddhista tanító. Azon kevesek egyike, akik a belső harcművészetet annak filozófiai teljességében és meditációs technikák gyakorlásával együtt oktatja.
1989-ben végzett magyar-népművelés szakon, volt lapszemléző, ifjúsági referens, magyartanár, családgondozó és fejlesztő nevelési tanácsadóban, majd 25 éven át szinkrondramaturg. Számtalan rajz- és játék- és dokumentumfilm magyar változatának létrehozásában vett részt.
Harcművészetekkel gyerekkora óta foglalkozik, azóta vallja legfontosabb útmutatójának első mestere, Hanshi Adámy István tanítását: Amit tudunk, azt kötelességünk továbbadni.
Taijiquan jiaolian (tajcsitanár), és a taijiquant gyakorló buddhistaként, buddhista tanítóként tanítja jelenlegi mestere, Shifu Duan Zhi Chao rendszerében. Nagy figyelmet fordít arra, hogy test, lélek és szellem egységben és egységgé fejlődjön a gyakorlás során. Mind csoportos, mind egyéni óráin a hangsúlyt, a minél tökéletesebb technika elsajátítása mellett arra helyezi, hogy a tanítványaiban kialakuljon a szeretetteljes önmagukra figyelés. Ennek érdekében a taijiquan és a qigong oktatásba olyan meditációs technikákat integrált, melyek elsajátítása megnyitják az utat a komoly önismeret felé.
Illés Györgyivel 2017 óta dolgozik együtt a TaoMamik Projekt© megalkotásán.  

Iratkozz fel a TaoMamik hírlevelére, és ne maradj le a Mamik újdonságairól:

A gombok segítségével megoszthatod barátaiddal