Ezt írták rólunk, vélemények

FRISS!

Bóta Gábor beszélgetett Jin Mamival a Klub Rádió Művészbejáró című műsorában, Jin Mami pedig arról is mesélt, mit csinálnak a TaoMamik. A beszélgetést ezen a linken hallgathatod meg:

Fodor János a Rádió Bézsben faggatta a Mamikat. Ők pedig elmeséltek egy csomó mindent magukról. Külön-külön.

Hallgasd meg az interjúkat!

Kurucz Adrienn:
KUNGFU ÉS PACAL – AVAGY SOHA NE ADD ÁT A PÁNIKNAK AZ IRÁNYÍTÁST!

“A tanítás szeretete mind a kettőjükben nagyon erős, Györgyi generációkat okított szép beszédre, hangképzésre, kommunikációra nemcsak színművészetiseket, hanem civileket, előadókat: közéleti szereplőket, politikusokat. Zita nemkülönben: meditációt, önismeretet, koncentrációt tanít, gyerekeknek és felnőtteknek, másként, de gyökereiben mégis nagyon hasonlóan. Ötvözték a módszereiket, és létrejött az, amit ők „mamiságnak” hívnak, ami nemcsak a keleti tanokkal és a nyugati kommunikációs és színpadtechnikákkal áll szoros kapcsolatban, hanem a női segítés, odafordulás, figyelem révén az anyasággal, nagymamasággal is. “

https://wmn.hu/wmn-life/50817-kungfu-es-pacal–avagy-soha-ne-add-at-a-paniknak-az-iranyitast-

.

Szabó Előd:
“Mivel segítik tudatosítani a sóvárgásaikat? Milyen eszközöket kapnak a kezükbe itt a résztvevők?
Az egész tréning alatt feladat, hogy bármikor eszükbe jut, hogy hozzányúlnának a telefonjukhoz, vagy sóvárgást éreznek a digitális eszközök iránt, írják fel, hogy pontosan mikor, hányszor, milyen okból történik mindez. Lényegében tudatosításról van szó, vegyék észre, ha szeretnének kütyühöz nyúlni, és ezek az alkalmak valóban indokoltak-e. A legfontosabb „eszköz” az a tapasztalat, hogy valójában nem figyelnek önmagukra, testi, lelki és szellemi változásaikra, és a jövőben hogyan tegyék mindezt.”
https://hogyanmondjamelneked.hu/kutyu/2019/04/20/senki-sem-hasznalhat-digitalis-eszkozt-harom-napig-es-semmilyen-osszefuggesben-nem-beszelunk-a-munkankrol

.

Az első NincsWifi tréning után kaptuk ezeket a visszajelzéseket:

“Az együtt munka általi önismeret volt a legfontosabb élményem! Tapasztaltam, hogy az érzékelés segít az elmélyülésben és arra való figyelésben, ami fontos az adott helyzetben, és hogy a kreatív munka elengedhetetlen része. A “mamizás” számomra teremtést, csendet, kibontást, szelídülést, együttműködést, védelmet, átalakulást, épülést és sok nevetést jelent.”
Rita

“… a felém fordulás, szemkontaktus olyan őszinte volt a program első órájától kezdve, hogy én magam dobtam le a magamra aggatott fékeket.
Trénerek helyett tanítókat kaptam.
Több, tartós emberi kapcsolatot alapozott meg ez a két nap!
Önmagam megismerésében előre léptem és emellett sokkal tágabb lehetséges, ismeretlen távlatokat kaptam magammal kapcsolatban, mint, amit eddig elképzeltem.
Használható módszerek helyett szemléletet kaptam, ami szabadon létrehozhat, alkothat a továbbiakban!”
Attila

“Köszönöm Györgyinek és Zitának, hogy ilyen jól megszervezték ezt a három napot! Csodálatosan éreztem magam. A feladatok, amiket el kellett végezni, sok mindenre rávilágítottak, utat mutattak. Köszönöm! Még több ilyen csodálatos napot! Igazi lelki-testi feltöltődés volt! “
Tímea

“Egy nappal lehetett volna hosszabb, maradtam volna még. “
István

“Nagyon érdekes és izgalmas érzés a kíváncsiság, hogy mi van a következő ajtó mögött…”
Gyuri

Ezeket is rólunk írták:


Varga Julis:
“Györgyi minden, csak nem szakbarbár, és olyan nyitottsággal és kedvességgel fordul az élet más területei felé is, hogy az már önmagában egy kellemes élmény. Ráadásul még humora is van, amit bizonyított a könyvbemutató és maga a könyv is, és nem mellesleg az a tény is, hogy nemrég vágott bele egy új projektbe egyik barátnőjével, ami a TaoMamik névre hallgat. A TaoMamik pedig pont az a dolog, ami ezt a fajta világlátást, kedvességet és nyugalmat szeretné nagyobb körben elterjeszteni, és két idősebb nő élettapasztalatait szeretné megosztani az arra fogékonyakkal.”

https://kulturpart.hu/2018/06/10/miket_beszelsz


Sándor Zsuzsanna:
“A kungfu az, amit mindennap gyakorolsz éveken át, és lépésről lépésre sajátítasz el. Van, akinek ez a hangszertanulás, másnak az idegen nyelv. Az én kungfum a beszédtanulás. Az ember minden más tevékenységére is kihat a kungfuja. Én például meg tudom állapítani valakinek a beszédéből, hogy az illető zenél vagy sportol.
Illés Györgyi és Csányi Zita kapcsolatából barátság lett, és TaoMamik névvel közös önismereti programokat szerveznek. A NincsWifi tréningjüket legközelebb októberben indítják. A résztvevőkkel három napra elvonulnak az erdőbe, egy vadászkastélyba, ahol nincs térerő. A digitális detoxra főleg menedzserek, multicégek alkalmazottai jelentkeznek, akik szeretnének kiszabadulni a világháló fogságából. Kütyüzés helyett például megfigyelik az erdő hangjait, vagy saját belső érzéseikre koncentrálnak. Szabály az is, hogy a munkáról nem beszélhetnek. Sok nevetés és játékos feladat könnyíti az önismeret nehéz lépéseit. TaoMamiék egyébként a Rádió Bézsben hetente műsort vezetnek.

https://168ora.hu/kultura/a-szep-beszed-es-a-kungfu-illes-gyorgyi-a-sajat-modszereivel-megreformalta-a-magyarorszagi-beszedtechnika-oktatasat-154014

Jáger Simon:
“Ezen kívül a TaoMamikkal is dolgozunk, Csányi Zitával és Illés Györgyivel, akikkel a beszédtechnika és a Tai Chi keverékével foglalkozunk. Ez beszéd is, mozgás is, ennek a sajátos kombinációnak is az a célja, hogy a testünket és a hangunkat a legjobban és legpontosabban tudjuk (ki)használni.”

https://szinhaz.org/interju/2019/01/08/itt-szinte-minden-heten-mesterkurzusaink-vannak-interju-jager-simonnal-maladype-junior-tagjaval/

Lukács Ivett Andrea:
“A TaoMamikkal való közös munka az egyik legizgalmasabb terület. Ez a Tai Chival egybekötött beszédtechnikát is fejlesztő sajátos kurzus kihat a koncentrációnkra, a beszédünkre, a mozgásunkra és nem utolsó sorban önismereti tréningnek is tökéletes. Ennek köszönhetően teljesen más perspektívából látom magamat és a környezetemet.

https://szinhaz.org/interju/2019/02/06/egy-egeszseges-vitabol-fantasztikus-dolgok-tudnak-szuletni-interju-lukacs-ivett-andreaval/

Kövesdi Miklós:
Van egy viszonylag új „vállalkozásod”, a TaoMamik. Ha jól tudom, ez is a tajcsiból jött.
Illés Györgyi beszédtanár, kommunikációs tréner, korábban a Katona József Színház színésze megkeresett, hogy szeretne tajcsizni. Megismerkedtünk, és rájöttünk, hogy az, ahogy tajcsit tanítok, nagyon hasonlít arra, ahogy ő tanít beszédet. Például abban, hogy figyelünk a testünkre, az érzéseinkre. Hogy figyelünk arra, hogy uraljuk a gondolatainkat. Fontos az aprólékos kidolgozás.
Ebből lett tehát a TaoMamik, ami pontosan micsoda?
Abban segítünk az embereknek, hogy nyitottabbak legyenek önmagukkal és másokkal szemben. Rálássanak a saját tetteikre.
Ilyen jellegű programokat szervezünk. Illetve van egy műsorunk a Rádió Bézsben, ahová olyan embereket hívunk meg, akik hasonlóan gondolkoznak.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/belso-harcmuveszet-mindenkinek-a-testeben-van-egy-ritmus-tajcsi-oktato-szemevel/

Iratkozz fel a TaoMamik hírlevelére, és ne maradj le a Mamik újdonságairól:
A gombok segítségével megoszthatod barátaiddal