blogbejegyzés

A 2020. január 9-i Mamik című adás

a Rádió Bézsen

Ez volt az év első élő Mamik adása, és szó szerint egy ütős témával kezdtünk! A Mamik vendége Mogyoró Kornél zenész volt, aki az egyik legnevesebb mai magyar ütőhangszeres, évek óta ott van a legjobbak között a JazzMa listáján is.

A műsort ITT hallgathatjátok meg.

És itt a mese, ami elhangzott a műsorban:

Egy zarándok ballagott a Himalája hegyei között, amikor elkezdett esni az eső. Fújt a szél, dörgött az ég, vihar tépte a fákat. A hegyi fogadós látta, hogy a vándor a szélnek nekifeszülve, rongyaiba burkolózva kaptat a meredek ösvényen fölfelé. Megszólította őt: – Vándor, térj be hozzánk, amíg elvonul a vihar! Ugyancsak bajos ilyen időben oly magasra följutni!
A vándor azonban ezt válaszolta: – Köszönöm, kedves barátom, de nincs szükségem rá! A szívem már fönn van, így a testem többi része könnyen követi őt!

Jang Mami: Ahogy keresgettem a mesék között, azt gondoltam, ez kifejezetten a vendégünkről szól.
Jin Mami: Ma egy kliensemmel beszélgettem, aki egy kicsit depis volt. Elmondta, hogy minden jól működik, de valami hiányzik. És mikor kérdezgettem, mi hiányzik az életéből, percekig nem tudott válaszolni. Nem jutott eszébe, hogy a szenvedély. A célunkig akkor tudunk eljutni, ha van bennünk iránta szerelem, szenvedély.
Jang Mami: Erre mondom én, hogy indulat.
Jin Mami: Igen, valami belső erő, energia, amitől nem KELL csinálni valamit, hanem a szenvedély hajt.
Jang Mami: Amikor érzed, hogy minden energiád egy dologra tapad rá. Amikor megéled, hogy az energiád egy dolgot táplál.
Jin Mami: Művészetet nem is lehet máshogy csinálni.

Mogyoró Kornél:

A vérbeli ütőhangszeres mindig keres valami hangot.

Please follow and like us:
A gombok segítségével megoszthatod barátaiddal